Tennisklubben investerar stort för att få ner kostnader

På grund av ökande energipriser har Vimmerby tennisklubb tvingats investera för att hålla kostnaderna nere, men man kommer ändå inte undan att behöva höja priset för medlemmarna.

Tränaren Therese Gustafsson gillar klubbens satsningar på energibesparande åtgärder och tycker dessutom att det är en bonus att belysningen i lokalen nu är bättre.

Tränaren Therese Gustafsson gillar klubbens satsningar på energibesparande åtgärder och tycker dessutom att det är en bonus att belysningen i lokalen nu är bättre.

Foto: Vimmerby Tennisklubb/Arkiv

Vimmerby2023-02-22 13:56

I somras bytte man från äldre och mer energikrävande belysning till LED-belysning vid anläggningen i Källängsparken och nu har man gjort detsamma i tennishallens kontorsutrymmen. 

– Det har inte varit mer tufft för oss än för alla andra men man måste ju gör allt man kan för att spara på energin, säger Dag Boborg, sekreterare i klubben och den som ansvarat för projektet.

Klubben äger tennishallen och de räknar med att åtgärderna man gjort kommer att spara omkring 50 000 kronor per år, främst i form av minskade elkostnader men också i form av minskade kostnader för fjärrvärme genom tidsstyrd ventilation.

– Allting är i princip helt klart och den besparingen är mycket pengar för en liten klubb som vi, säger Dag Boborg.

undefined
I Källängsparken har Vimmerby Tennisklubb tre grusbanor och i somras byttes belysningen vid anläggningen ut mot LED-belysning, för att spara pengar på grund av ökande elpriser.

Sammanlagt har investeringen kostat över 100 000 och den har i huvudsak gjorts med externa medel som klubben fått i bidrag från SISU, Vimmerby kommun och Sparbanksstiftelsen. 

– Genom att spara in kan vi hålla nere medlemsavgifter och träningsavgifter men vi måste ändå justera lite. Hade vi inte gjort den här investeringen hade vi behövt höja ytterligare, säger han.

Tennisklubben har lån på hallen och påverkas därför också av de höjda räntorna, vilket är en bidragande faktor till att man höjer priserna.

– Vi kommer kanske att behöva göra mer och på sikt kommer vi att byta belysningen även i hallen, men det är nyare belysning där och inte lika akut som det var på kontoren, säger Dag Boborg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!