The Ark till tv-galan?

Nu är det spikat - TV4 direktsänder insamlingsgalan för Astrid Lindgrens Barnby från ALV den 8 juni. Programledare blir Rickard Olsson och Jenny Östergren. - Och vi hoppas förstås på The Ark, som är störst i Sverige just nu, säger Camilla Filipsson på TV4:s pressavdelning.

Vimmerby2007-04-26 06:33

Som vi redan tidigare berättat ska Astrid Lindgren hyllas med en TV4-gala som direktsänds från ALV i Vimmerby den 8 juni. Nu är det officiellt spikat och klart och sändningarna startar från Törnrosdalen 20.00.
-Programledare blir Rickard Olsson och Jenny Östergren, säger Camilla Filipsson, TV4.
Vilka artister som kommer att svara för underhållningen under kvällen är dock inte klart.
- Det handlar om turnéplaner och annat, men jag kan väl säga att engagemanget och viljan finns. Det är snarare fråga om huruvida tiden finns. Men visst hoppas vi på att The Ark kan komma - de är ju störst i Sverige just nu.
Camilla Filipsson säger att Vimmerby varit ett självklart val att sända galan från.
- Törnrosdalen i Astrid Lindgrens Värld passar väldigt bra och genom det här kan vi leverera ett helt Astrid- och Vimmerbypaket.
Sändningarna från Vimmerby den 8 juni börjar redan tio i sex - på morgonen.
- Det blir Astrid Lindgren- och Vimmerbytema hela dagen, så vi sänder Nyhetsmorgon från Vimmerby, säger Camilla Filipsson, TV4.
TV4 kommer under veckan inför galan att visa flera Astrid Lindgrenfilmer och dokumentären Astrid Lindgrens Småland.
- På själva 100-årsdagen den 14 november knyter vi ihop paketet med att följa upp det hela med en dokumentär om SOS-Barnbyar och insamlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om