Tidigare dömd Vimmerbypolitiker dömd för nytt brott

2021 dömdes en tidigare Vimmerbypolitiker till fängelse, för bland annat grov fridskränkning och köp av sexuell tjänst. Nu döms personen för ett nytt brott.

Den tidigare Vimmerbypolitikern ska betala 7 200 kronor i dagsböter, samt 7 000 kronor i skadestånd.

Den tidigare Vimmerbypolitikern ska betala 7 200 kronor i dagsböter, samt 7 000 kronor i skadestånd.

Foto: Kollage/Arkiv

Vimmerby2023-10-27 18:00

2021 var det ett uppmärksammat rättsfall i Vimmerby kommun – där en tidigare politiker först dömdes till fem års fängelse. Det straffet sänktes sedan av hovrätten till fängelse i ett år och två månader.

I torsdags dömdes den tidigare Vimmerbypolitikern på nytt. Den här gången för förgripelse mot tjänsteman. Efter avtjänat straff ska den tidigare politikern ha skickat ett sms till en tjänsteman i Vimmerby kommun, som var involverad i den första utredningen mot den tidigare politikern. Sms:et ska ha orsakat "lidande och olägenhet" hos tjänstemannen och tingsrätten anser att det är bevisat att det är den tidigare politikern som skickat sms:et.

– Det stämmer att telefonen som sms:et är skickat från är skriven på min klient, men det är ingen telefon som hen använder, säger försvarsadvokat Ingemar Jeanlo.

– Utöver det kände inte min klient till den information som fanns i sms:et. 

Enligt advokat Jeanlo är det en telefon som används av den tidigare politikerns familj. Han menar vidare att det också är möjligt att någon annan använt sig av möjligheten att sms:a så att det ser ut som att det kom från den tidigare politikerns telefon.

– Som tidigare politiker är det inte ovanligt att det finns människor som vill komma åt en. 

Tingsrätten valde emellertid att gå på åklagarens linje och dömer den tidigare politikern till dagsböter på totalt 7 200 kronor, samt ett skadestånd på 7 000 kronor.

Den tidigare politikern förnekar brott och kommer att överklaga domen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!