Tillbaka i parken

På lördag står Lifvens på scenen i Storebroparken. En scen som betyder lite extra för bandets Storebrobo Lennart "Örten" Larsson. Det var nästan här det började för honom, för minst 45 år sedan.

Vimmerby2008-07-03 06:08


Med risk för att få på pälsen från alla som har hjärta och rötter i en vackert belägen nöjespark kan jag ändå inte låta bli att konstatera att Storebroparken är något alldeles extra.
Naturens sluttande förutsättningar gör parken publikvänlig - alla ser, var man än sitter. Och så scenen, vid vattnet.
Jo, det är fint. Tycker också Lennart Larsson, född och uppvuxen i Storebro, under en epok med musik och fest av ovanlig sort, med tanke på samhällets storlek.

"Fanns inget annat"
För en musikintresserad grabb var Storebroparken paradiset. För en tonåring i början av 1970-talet, när de klassiska Storebrofesterna drog jättepublik och bokade mängder av de stora artisterna, var Storebroparken Festen. Och här fick man en smak av stora världen; trollkonstnären Truxa som fick sin dam att sväva.
- Det var parken som gällde, det fanns inget annat när man växte upp. Och jag som alltid tyckt om alla tänkbara sorters musik tyckte ju det här var stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om