Helen Nilsson (S) redo ta strid för röntgen i Vimmerby

Helen Nilsson (S).
Helen Nilsson (S).

"Det är en förmån att ha röntgen i Vimmerby och det känns väldigt tråkigt om den behöver stängas om så bara tillfälligt." Det säger Helen Nilsson (S) som är ersättare i regionfullmäktige och tillträdande ordförande i kommunstyrelsen i Vimmerby om situationen som uppstått kring röntgenmottagningen i Vimmerby.

Vimmerby 4 november 2022 16:03
undefined
Helen Nilsson (S).

– Jag känner inte till alls mycket om bakgrunden för en tillfällig stängning av röntgen, men spontant känns det väldigt tråkigt om man inte kan ha röntgen öppen. Det är jättebra för många människor i vår del av länet att kunna få undersökningen gjord lokalt och slippa åka till Västervik för de undersökningar som går att göra i Vimmerby, säger Helen Nilsson.

Från och med månadskiftet november/december finns bara en undersköterska kvar vid mottagningen i Vimmerby.

– I ett sånt läge måste man ju också se till kvalitén. Det är också viktigt och finns det ingen personal med rätt kvalifikationer att anställda blir det svårt. Det går inte att trolla fram personal, även om man skulle önska det, säger Nilsson.

undefined
Röntgenmottagningen i Vimmerby ser av allt att döma ut att stängas tillfälligt på grund av personalbrist. När den kan öppnas igen är ovisst.

Vad kan du som blivande kommunstyrelseordförande i Vimmerby och ersätter i regionfullmäktige för socialdemokraterna göra för att påverka situationen vid röntgen i Vimmerby?

– Från kommunens sida vill vi absolut ha röntgen kvar, det är väldigt viktigt, så där kommer vi absolut att agera och trycka på för att betona vikten av att mottagningen finns kvar.

– Det kommer jag också att göra inom mitt parti, och så vitt jag vet finns ingen annan politisk vilja än att mottagningen ska vara kvar. Sen är det ju svårt att veta hur länge en mottagning kan stå pausad utan personal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa