Numera åligger det den som bedriver livsmedelsverksamhet att göra egenkontroll, bland annat provtagning. Men under sommaren har miljöförvaltningen i Vimmerby gjort stickprov på smörgåsar för att se om det finns brister i hanteringen.
Att man tagit prover på just smörgåsar har sin förklaring.
- Smörgåsar och baguetter är känsliga produkter som består av flera livsmedel - bröd, färska grönsaker, majonäsbaserade sallader, chark- och skaldjursprodukter och ost. De värmebehandlas inte heller, säger livsmedelsinspektör Nils Johansson på miljöförvaltningen i Vimmerby.
Tio av tolv Vimmerbymackor helt ok
När miljöförvaltningen gjorde stickprov på smörgåsar på alla ställen som har egentillverkning i Vimmerby klarade sig tio av tolv utan anmärkning.Men alla näringsställen har uppmanats att se över mackornas förvaringstemperatur.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!