Tio procent fler tar Kustpilen

Alltfler resande väljer Kustpilen och Stångådalsbanan. I fjol ökade resorna totalt sett med nio procent och de långväga resorna med tolv procent.

Fler och fler resenärer i Kalmar län väljer att åka med Kustpilen på Stångådalsbanan. I fjol blev 20 000 fler än året före.

Fler och fler resenärer i Kalmar län väljer att åka med Kustpilen på Stångådalsbanan. I fjol blev 20 000 fler än året före.

Foto:

Vimmerby2013-02-09 05:06

 
- Det ser bra ut, och det känns roligt att fler väljer tågen igen. Vi har fått tillbaka resenärernas förtroende, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör i Kalmar län.
Kalmar Läns Trafik, KLT, drar med svåra ekonomiska problem. Landstinget måste gå in och täcka underskott på drygt 17 miljoner kronor för i fjol.

Upp nio procent
Men där finns glädjeämnen också. Ett är att allt- fler väljer att åka tåg i länet igen. Det visar KLT:s uppgifter för 2012. Resandet på Stångådalsbanan har totalt sett ökat med nio procent efter en minskning med sex procent året före.
Antalet resenärer som åkt inom Kalmar län har ökat med tio procent och de som rest längre, alltså över en länsgräns, exempelvis från Vimmerby till Linköping, har ökat med tolv procent under året som gått, redovisar KLT.

Nära 410 000 resor
- Det betyder 20 000 fler resor med Kustpilen på Stångådalsbanan och totalt ligger vi nu nära 410 000 resor, säger Karl-Johan Bodell. Han tror att den främsta orsaken är ett återtaget förtroende.
- Vi har haft en turbulent tid med kaos i trafiken och dålig punklighet, och det tar tid att vinna tillbaka resenärernas förtroende, men nu börjar vi komma dit igen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om