Tioåring en av 100 som vill bli sago-vd

Mer än hundra vill ha vd-jobbet i Astrid Lindgrens Värld. Och bland de sökande finns stor spännvidd både vad gäller erfarenheter och ålder. Den äldsta är 61 år - den yngsta tio!- Vi är väldigt optimistiska. Bland de sökande finns flera spännande personer som kan axla ansvaret efter Mikael Ahlerup, säger styrelseordförande UIrica Messing.

Vimmerby2013-10-16 06:21


Några veckor efter att ansökningstiden gått ut har styrelsen fullt upp med att granska de drygt hundra sökande i jakten på en efterträdare till Mikael Ahlerup, som slutar som vd vid årsskiftet då han tar plats i Fritidsresegruppens koncernledning.
- Rekryteringen går enligt planen, men vi är inte framme vid beslut. Vi har påbörjat arbetet med att titta på vilka personer vi ska intervjua, något vi hoppas komma igång med i slutet av oktober, början på november, säger Ulrica Messing, ordförande i bolagets styrelse.

En tioåring!
Jobbet beskrivs som sagolikt, för den som är beredd att kavla upp ärmarna och som förstår hur barn tänker och känner och som sporras av att leda utvecklingen av Sveriges bästa barnupplevelse. Kvalifikationer som säkerligen flera av de sökande har - inte minst den överlägset yngsta, som är tio år.
- Det är en tjej, som skrivit ett helt fantastiskt brev. Och hennes ansökan behandlas naturligtvis lika strikt och konfidentiellt som alla andras.
Ulrica Messing tycker att det finns flera spännande personer och de som är särskilt intressanta kan räkna med att bli kallade på intervju inte bara en gång. Att hitta rätt ledare för Astrid Lindgrens Värld är en grannlaga uppgift.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om