Tipspromenaderna är tillbaka: "Allt fler barnfamiljer"

Ännu ett vårtecken har nått Vimmerby och det är att Korpens tipspromenader är tillbaka. "Många frågar efter det när det är uppehåll", säger Kajsa Eriksson som står vid starten och tar betalt. Vimmerby Tidning hängde med Ellie, 5, och Lovis, 2, på en tur.

Systrarna Lovis och Ellie Wessman tog sig an barnfrågorna.

Systrarna Lovis och Ellie Wessman tog sig an barnfrågorna.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-03-24 20:00
undefined
Mormor Mona-Lena Forsberg hjälper Ellie Wessman, 5, att läsa fråga nummer två.
undefined
Ellie Wessman spanar efter nästa fråga.
undefined
Lovis Wessman får hjälp att fylla i sina svar.

Förra helgen var det årspremiär för Korpens tipspromenader, som hålls om söndagarna på olika ställen i Vimmerby. Helen Sjöström, ordförande i Korpen, berättar att det då var jättebra uppslutning vilket ökar motivationen att fortsätta. När Vimmerby Tidning är på plats den här söndagen går starten vid LF fastighetsförmedling.

– Vi märker att det är allt fler barnfamiljer som vill vara med, och inte bara den äldre generationen. Det är verkligen jätteroligt, säger Ingegerd Holmberg från Korpen.

undefined
Kajsa Eriksson och Ingegerd Holmberg representerade Korpen under söndagens förmiddagsevenemang. "Vi som är engagerade i Korpen brukar turas om att vara på plats vid tipspromenaderna, men det är inte slitsamt", förklarar de.

Och just när vi pratar om det kliver Ellie Wessman, 5, och Lovis Wessman, 2, in genom dörren, tillsammans med sin mormor Mona-Lena Forsberg och Per Eklund. När de gjort sig redo med tipslappar och bingobrickor följer vi med dem ut.

– Man ska följa de gula skyltarna, förklarar Ellie för reportern.

undefined
Gula skyltar med pilar är utplacerade längs promenaden för att man ska veta hur man ska gå. Rutten ser olika ut varje söndag.

Den utmärkta promenaden är knappt tre kilometer lång, så det är en liten bit att gå mellan varje fråga. Ett annat gäng som passerar när vi är ute förkunnar att "vi är här mest för motionen och själva frågorna är inte så viktiga". För Ellie är dock bingobrickan viktigast att fylla i, för kryssar man i den rätt kan man vinna godis.

Första barnfrågan klarar hon lätt – det som tågen kör på kallas för räls. Andra frågan, vad en råraka är, är lite svårare. Och för de vuxna går svårigheten upp ännu några steg. Med tanke på att det den här söndagen är en fastighetsförmedling som är medarrangörer till promenaden har åtminstone några av frågorna en tydlig koppling till bostadsmarknaden.

– Det är kul att folk kommer ut och är med så att tipspromenaden kan vara kvar, säger Per Eklund som kör vagnen med Lovis.

undefined
Mats Carlsson och Ebba Carlsson tog promenaden i regnet. "Jag får nog googla sen för att få alla svaren", säger Mats.

När vi kommer tillbaka till målet (samma plats som starten) har klockan hunnit bli strax efter 10. Mer folk har strömmat till och det är nu lite kö till betalningen. Kajsa Eriksson och Ingegerd Holmberg konstaterar att uppslutningen är god även denna helg, trots att det regnar ute.

– Det är ett bra sätt att komma ut. Många frågar efter tipspromenaderna när det är uppehåll och är glada att vi nu är igång, så vi märker att det är populärt, säger Kajsa Eriksson.                                          

undefined
Runt tiotiden strömmade det till med folk som ville ge sig ut och svara på frågor. Ett, kryss eller två?
undefined
Under söndagens tipspromenad var LF Fastighetsförmedling samarbetspartner. Lisa Danielsson, Susanne Gustafsson och Nathalie Hassel minglade med besökarna och såg till att det fanns fika till alla som avklarat tipspromenaden.
undefined
Alla som gått tipspromenaden bjöds på fika.
undefined
"Det är ett bra sätt att komma ut. Många frågar efter det när det är uppehåll och är glada att vi nu är igång, så vi märker att det är populärt", säger Kajsa Eriksson från Korpen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!