Tjänster och service skärs bort

Minst tio tjänster försvinner när omsorgsnämnden tvingas skära ned sina kostnader med totalt 4,8 miljoner kronor.Det rör sig både om kökstjänster som flyttas över i den nya kostorganisationen, men också omsorgstjänster som tas bort.

Vimmerby2010-10-28 06:40

- Vi kommer att se över helheten, vi har de pengar vi har och måste ner i kostnader och vi har inte mycket annat att ta av än tjänster, säger Elisabeth Lago Nilsson, kd, ordförande i nämnden.

Mest tjänster
Fullmäktiges bud till omsorgsnämnden är att ramen ska minskas med 4,8 miljoner kronor för nästa år. 3,3 miljoner av det är tänkt att tas hem genom kommunens samordning av kostverksamheten och av lokalvården som båda centraliseras. Bland annat flyttas två heltidstjänster över från omsorgsnämnden till teknik- och service när ansvaret för köken går samma väg.
Ytterligare 3,75 tjänst motsvarar den tid hemtjänstpersonal lägger på att varje dag köra ut mat till hemtjänsttagarna. Hur de tjänsterna ska tas bort är inte preciserat.
Samma sak gäller de 2,3 tjänster som ska bort inom omsorgspersonalen när städorganisationen samordnas centralt i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om