Tjugan blev en tia

Pensionärsorganisationerna i Vimmerby kommun får tillbaka det kommunala stödet. Men bara till hälften. Den sedan länge omstridda "20-kronan" blir till en "tia" när kultur- och fritidsnämnden återinför stödet. Men ordföranden ville inte att det skulle bli något alls.

Vimmerby2008-09-09 06:15

- Det här är obetänkt. Både den utlovade sänkningen av skatten och satsningar på verksamheten i Allaktivitetshuset bör komma före, säger Annika Carlson, m, i en kommentar till nämndens beslut.
Det är ett antal år sedan kommunen drog in stödet till pensionärsorganisationernas verksamhet. ett bidrag som var 50 000 kronor som som motsvarar ungefär 20 kronor per medlem och år.
I budgeten för nästa år väljer kultur- och fritidsnämnden att införa bidraget igen. Men det blir inga 50 000 kronor, trots att pensionärsorganisationerna påtalat att stödet borde vara än mer i dag, för att motsvara de 50 000 kronor som en gång drogs in.
Socialdemokraterna föreslog förvisso att anslaget skulle bli 50 000 kronor.
- Med den ram vi föreslagit finns det utrymme för att införa stödet på nivån 50 000 kronor, säger Annica Högberg, s.
Att kommunfullmäktige röstade ner sossarnas ramförslag i fullmäktige i slutet av juni, är inte avgörande, hävdar hon.
- Tills klubban slutligen faller i fullmäktige, jobbar vi utifrån vårt förslag och vår skuggbudget, och vi anser att den här anslaget är finansierat på det sättet, säger hon.
Det håller inte den borgerliga alliansen med om.
- Det finns utrymme för 25 000 kronor till det här ändamålet i den budgetram vi fått av fullmäktige, därför kan vi inte gå längre än så, säger Peter Fjällgård, c.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om