Tjuv knuffade och hotade personalen

Under måndagseftermiddagen utspelade det sig dramatiska scener vid Ica Supermarket i Vimmerby – när en misstänkt tjuv blev aggressiv.

Foto: Arkivbild

Vimmerby2022-04-26 09:32

Strax före klockan 15:00 misstänkte personalen att det var någonting som inte stod rätt till, när en kvinna och en man var inne i butiken.

– När mannen skulle lämna butiken blev han konfronterad av personalen. De ville titta i hans väska, eftersom det fanns misstankar om att han hade stulit varor. Först vägrade mannen att visa vad han hade i väskan, men personalen gav sig inte. Till slut öppnade mannen väskan och där fanns det en del stulna varor. Bland annat ett sexpack med öl, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Men historien tar inte slut där. Mannen ville inte lämna ifrån sig alla stulna varor och när personalen sa att de skulle ringa polisen sprang han från platsen. Personal från Ica följde efter.

– Då blev mannen hotfull och uttryckte vissa saker. I ett senare skede knuffade han även till målsägande. Sammantaget gör detta att händelsen rubriceras som motvärnsrån, säger Gollungberg.

Under måndagseftermiddagen greps mannen av polisen. Han var berusad och fick följa med patrullen till arresten för tillnyktring.

Mannen, som är i 40-årsåldern och hemmahörande i Västerviks kommun, kopplas även ihop med två stölder i Västervik tidigare under dagen.

– Där misstänks han för att ha stulit öl och korv på Hemköp vid två olika tillfällen på måndagsförmiddagen, säger Ulf Gollungberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!