Tjuvar slog till – mot hockeyfansen

Polisen har upprättat en anmälan om inbrott i Vimmerby Hockeys pantstation.

Foto: Johan Nilsson, TT, Roloef Stroetlinga

Vimmerby2018-12-23 17:00

Någon gång i helgen, efter fredag eftermiddag, har någon gjort inbrott i den pantstation som supporterklubben Offside driver.

– Dörren var uppbruten. Det har gjorts en brottsplatsundersökning och polisen har upprättat en anmälan om inbrott, kontanter fattades från lokalen, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisen region syd.

Ingen person har gripits. Polisen kommer att titta på övervakningskameror från platsen, och kommer det in vittnesuppgifter kan detta hjälpa till i utredningen.

Sten Karlsson är ordförande i supporterföreningen Offside. Han är bedrövad över det som hänt.

– Det här är det värsta som kan hända. Jag har jobbat i över 50 år med ungdomsverksamheten. Jag skulle kunna göra vad som helst för att det inte skulle ske. Det är verkligen allvarligt, säger Sten Karlsson.

Till stationen kommer folk och lämnar sin pant. Supporterklubben betalar för flaskorna och burkarna, och sedan får de ersättning från Returpack för det jobb med sorteringen de gör. Alla pengar som kommer in går till Vimmerby Hockeys ungdomsverksamhet, så att barnen till exempel kan åka buss till bortamatcher eller köpa det material som behövs.

– Vi jobbar två till tre personer ideellt nästan varje dag. Jag fattar inte. Det står stora skyltar om att det är Vimmerby hockeys verksamhet. Jag förstår inte varför de gör så här, säger Sten Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!