Tjuvar stal för 250 000 i Vimmerby

Tjuvarna klippte upp staketet och slog sönder en fönsterruta. På det sättet kom de över motorsågar, laddare och handverktyg och framför allt en stor mängd kopplingar och rör till ett värde av en kvarts miljon i Vimmerby natten till torsdagen.

Foto:

Vimmerby2017-12-14 16:29
Inbrottet hos det kommunala bolaget Vimmerby energi- och Miljö AB på Förrådsgatan upptäcktes när personalen kom till arbetsplatsen vid 07-tiden på torsdagsmorgonen. Gärningsmännen har klippt sönder ett staket för att ta sig in på det inhägnade området. Där har d3e sedan krossat en fönsterruta till en av byggnaderna. I den har de kommit över en stor mängd gods av olika slag. Enligt polisen i Vimmerby rör det sig om motorsågar batteriverktyg och laddare, en stor mängd kopplingar och rör i koppar.
Tjuvarna har också kommit över elkablar som också de innehåller koppar. 200 liter diesel nämns också i den övergripande beskrivning av vad som stulits som bolaget lämnat till polisen. Värdet på det stulna godset uppskattas till 250 000 kronor. Polisen har gjort en teknisk undersökning på brottsplatsen. Det är ännu oklart om det gett några konkreta spår efter förövarna. Polisen vill gärna ha iakttagelser av personer eller bilar som rör sig i närheten av Vimmerby Energi- och Miljös anlägg under natten till torsdag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om