Tjuvar tömde Vimmerbyvilla på vitvaror

Det var långt mer än diskmaskinen som försvann vid inbrottet på Snokebovägen förra veckan. Tjuvarna tömde det nybyggda huset på vitvaror.

Vimmerby2012-08-07 06:28

Inbrottet upptäcktes på torsdagskvällen och det visar sig att tjuvarna har stulit såväl kylen och frysen som tvättmaskin, torktumlare mikrovågsugnen och så då diskmaskinen.
- Det verkar vara någon som specialiserat sig på den här sortens inbrott i precis nybyggda hus där ingen flyttat in ännu. Det har varit några liknande stölder tidigare, bland annat någon i Västervik, säger Gunnar Ege vid Västervikspolisen.
En teknisk undersökning har gjorts av brottsplatsen vid Snokebovägen, men några avgörande spår har polisen inte säkrat ännu.
- Det finns en del fotspår och sådant, men det är svårt att hitta fötterna som fanns i skorna. Däremot kan avtrycket vara bra att ha om någon grips.
Med tanke på att de stulna varorna är skymmande bör tjuvarna haft en skåpbil eller större släpkärra. Polisen vill gärna ha in uppgifter om fordon av det slaget som synts kring Snokebovägen i mitten av förra veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om