Tolv år och redan bäst i Sverige

Hon fyller tolv år i år, men är redan bäst i Sverige. Feliz Horste bröt hem två guldmedaljer då SM i armbrytning avgjordes i helgen. - Det här hade jag inte trott på innan, säger den strålande glada Vimmerby-tjejen.

SM-SUCCÉSYSTRAR. Systrarna Horste - Engla, Eifie och Feliz - kom hem med sammanlagt fyra medaljer från den gångna helgens SM i armbrytning. Bäst gick det för mellansyrran Feliz som vann två guld. Foto: Roelof Stroetinga

SM-SUCCÉSYSTRAR. Systrarna Horste - Engla, Eifie och Feliz - kom hem med sammanlagt fyra medaljer från den gångna helgens SM i armbrytning. Bäst gick det för mellansyrran Feliz som vann två guld. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2016-04-12 05:26


Den gångna helgen avgjordes SM i armbrytning i Ekerö. På plats, bland drygt 100-talet armbrytare, fanns ett gäng från Vimmerby Kampsport. Dessa fick med sig totalt sju medaljer hem. Bäst av dem alla: tolvåriga Feliz Horste - näst äldst i en skara om tre stycken armbrytartokiga systrar. Feliz vann guld med både höger och vänster arm för tjejer under 45 kilo. 14-åriga syrran Engla tog ett SM-silver, medan yngsta systern, Eifie sju år, vann en bronsmedalj.

- Eifie är jätteglad, men Engla är inte så nöjd, berättar Feliz.

Och du själv då?
- Jag är också jätteglad. Det här hade jag inte riktigt trott på innan. Visst hade jag hoppats på att få vinna ett guld, men jag trodde det inte. Det känns lite häftigt att vara svensk mästare, skrattar Feliz.

Att i stort sett hela familjen Horste ägnar sig åt armbrytning (mamma Bonnie undantagen) kommer sig mer eller mindre av en slump.

- Pappa testade när de hade en utställning på stan och vem som helst fick prova på. Han tyckte det var kul och började. Sedan började Engla, sedan jag och nu också Eifie, berättar den nyblivna dubbla svenska mästarinnan.

- Det som är kul med armbrytning är att det inte handlar om styrka utan att man använder sig av rätt teknik. Att vara stark i fingrarna är också viktigt. Jag ska satsa på det här i framtiden.

SM-medaljerna har förstås visats upp i skolan. Där finns det också en del modiga kompisar som vill testa hur det är att bryta arm mot en svensk mästarinna. Och de flesta har inte skuggan av en chans.

- Jo, så är det kanske. Jag brukar nog slå dem. Även killarna, säger Feliz lite förläget.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om