Tolv kronor per barn och dag

En korv kan bli två. De nya portionsberäkningarna på dagis måste inte följas slaviskt. - Vi förstår ju att det här inte går att följa till punkt och pricka. Det är inte fråga om att barnen inte ska äta sig mätta - vi vill få vår kökspersonal medveten om kostnaderna och ge tips om hur man håller sig inom givna budgetramar, säger kökschef Monica Karlsson.

Vimmerby2010-02-20 05:05

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig efter att det kommit fram att det finns listor på hur mycket mat barnen på dagis ska få.
Men kökschef Monica Karlsson tycker att det hela missuppfattats.
- Vi har redan fått negativa reaktioner från personalen på det här, men det handlar inte alls om att barnen inte ska få äta sig mätta.
Istället menar Monica Karlsson att det handlar om att kökspersonalen ska få tips om hur man kan jobba för att hålla sig inom en snäv budget. Att bli mera kostnadsmedveten.
- Det har varit stora skillnader mellan olika förskolor hur väl man håller inom sin budget. Bakar man exempelvis sitt eget bröd till soppan drar man ner på kostnaderna. Vi har försökt styra upp det här och hoppas också att personalen ska kunna tipsa varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om