Tom butikslokal kan omvandlas till lägenheter

Den numer tomma butikslokalen i Vimmerby där Djurproffsen höll till tidigare, har fastighetsägaren Fogelvik funderingar på att omvandla till lägenheter.

Fogelvik fastigheter letar intressenter till flera lokaler i Vimmerby. I Djurproffsens tidigare lokal på Drottninggatan finns funderingar på att göra om butikslokalen till lägenheter.

Fogelvik fastigheter letar intressenter till flera lokaler i Vimmerby. I Djurproffsens tidigare lokal på Drottninggatan finns funderingar på att göra om butikslokalen till lägenheter.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-02-07 20:00

Niklas Andersson är ansvarig för Fogelvik Fastighets AB:s bestånd i Vimmerby. Bolaget har ett par lokaler som står tomma för tillfället. På Drottninggatan 20 höll Djurproffsen till innan företaget flyttade i slutet av 2020.

– Vi har haft någon enstaka intressent på den lokalen så här långt, men det var inte så länge sedan vi började annonsera om den så vi får vänta och se om fler spekulanter dyker upp, säger Niklas Andersson.

Finns det någon alternativ plan för lokalen?

– Vi har övervägt att omvandla lokalen till lägenheter i så fall. Det skulle gå att göra 3-4 stycken 2-rumslägenheter på den ytan med ingång från baksidan och sedan skulle man få sätta igen skyltfönstren på framsidan. Det kan vara ett bra alternativ med tanke på bostadsbristen som råder i Vimmerby. Men samtidigt ser vi helst att lokalen fortsatt nyttjas som butik.

undefined
Lokalen där Rosenkransen var belägen tidigare har fastighetsägaren Fogelvik två intressenter till.

En annan lokal som blev ledig under hösten är Stora Torget 2 där Rosenkransen var beläget tidigare.

– Där har vi två konkreta intressenter och en av dem har bokat tid för visning kommande vecka, men jag vet inte vilken inriktning man tänkt sig där, säger Niklas Andersson som är nöjd med läget rent allmänt för verksamheten i Vimmerby.

– Ett par lokaler har blivit lediga under fjolåret, men fyllts på ganska snabbt. Bland annat Hälsokraft och Sushirestaurangen på Storgatan. Vad det gäller Stuneks gamla lokal på torget är ett avtal på gång med den tilltänkta hyresgästen, säger Niklas Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!