Transport och bemanning är den rätta mixen för Tomas

Tomas Rydén är väl medveten om de skeptiska förutsättningarna med höga bränslepriser och kriget i Ukraina. Han väljer dock ändå att se positivt på framtiden för sitt eget företag och tar nu nästa steg i utvecklingen, med syfte att expandera.

Tomas Rydén driver ett eget företag inom transport och bemanning.

Tomas Rydén driver ett eget företag inom transport och bemanning.

Foto: Markus Danielsson

Vimmerby2022-06-10 06:00

Tomas Rydén från Södra Vi var en av många som blev permitterad när coronapandemin härjade. Såhär efteråt kan han dock konstatera att just permitteringen blev startskottet till något väldigt bra för hans egen del.

– Jag satt hemma på kammaren och funderade på vad jag skulle kunna göra istället, berättar Tomas som ganska snart kom fram till en lösning.

Han tog helt enkelt kontakt med ett antal olika åkerier och erbjöd sina tjänster som chaufför.

– Jag hyrde helt enkelt ut mig själv som chaufför och resurs till de företag som valde att anlita mig.

Efter den lovande starten fick Tomas sedan även förfrågningar från byggbranschen om han kunde hjälpa till med enklare jobb. Det följdes sedan även av uppdrag inom sektorn för industriservice.

Idag har företaget, Rydéns Transport & Bemanning, gått från enskild firma till aktiebolag. Anledningen till förändringen är att ägaren vill ha större möjligheter att expandera.

– Jag vill visserligen ta en sak i taget, men på längre sikt är tanken att jag ska kunna anställa fler personer.

Hur många arbetstillfällen kan det handla om?

– Det beror väldigt mycket på hur det blir med efterfrågan inom de olika områdena. Det kanske blir en eller två personer men det kan ju även bli tio personer inom några år. Det återstår att se.

Han säger vidare att han är väl införstådd med de faktiska förhållandena i såväl Sverige som omvärlden just nu. Han nämner såväl det höga bränslepriset som kriget i Ukraina som negativa faktorer.

– Kriget i Ukraina är förhoppningsvis snart över och då kommer det ukrainska folket att behöva hjälp med att bygga upp sitt land igen. Om det sedan blir jag eller någon annan som hjälper dem vet jag inte. Men det skulle exempelvis kunna handla om att den där gamla lastbilen skickas dit för att hjälpa till med olika transporter, säger Tomas och pekar på den gröna lastbilen av 2005 års modell som än så länge finns inom det egna företaget.

Bränslepriset då, hur ser ni på det?

– Även om läget är som det är just nu så måste samhället köra vidare. Om vi stannar upp på grund av bränslepriset så kommer allting att falla ihop.

Han nämner även en annan utmaning med det egna företaget.

– Den största utmaningen handlar om att säga nej till kunderna. Man vill ju vara med överallt, säger han med ett leende.

Tomas Rydén riktar sig bland annat mot byggbranschen med sin affärsidé.
Tomas Rydén riktar sig bland annat mot byggbranschen med sin affärsidé.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!