Tomas från Vimmerby debatterar klimatet i tv

Vimmerbybon Tomas Rintala säger att han vill se en mer öppen debatt om klimatfrågor. Han var nyligen en av åtta deltagare i Åsiktsbubblan.

Tomas Rintala har varit med i Åsiktsbubblan i Sveriges Television.

Tomas Rintala har varit med i Åsiktsbubblan i Sveriges Television.

Foto: Markus Danielsson

Vimmerby2022-05-19 05:40

Åsiktsbubblan i Sveriges Television går i korthet ut på att åtta personer strålar samman i en tv-studio för att debattera olika sorters valfrågor. De berörda personerna har olika åsikter om vad som är rätt och fel i de olika ämnena och får i programmet möjlighet att framföra sina argument.
 

När det blev dags för Åsiktsbubblan att ta upp debatten om det rådande klimatet i världen var Tomas Rintala från Vimmerby en av de inbjudna gästerna.
– Det är klart att det var en stor ära att få vara med i en tv-sänd debatt på det här sättet och att man tycker att mina kunskaper i ämnet är värda att ta med.

Tomas Rintala säger vidare att han tycker det aktuella programmet blev aningen snedvridet i själva upplägget.
– Personerna i den ena gruppen trodde att programmet skulle handla om miljöfrågor medan vi i den andra gruppen var där för debatten om klimatdebatten. Då blev det tyvärr lite fel med hela diskussionen, menar han.
 

Vimmerbybon vill se en klimatdebatt som inte enbart består av det som han beskriver som domedagsprofetior.
Kan du ändå ha förståelse för att det finns personer som reagerar med stor rädsla på olika sorters larmrapporter om klimatet?
– Det kan jag absolut ha men det är inte så konstigt att så många blir rädda och tror att jorden ska gå under när de fakta som nästan dagligen läggs fram i media är så ensidiga, säger han avslutningsvis apropå sin egen medverkan i Åsiktsbubblan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!