Tomas & Tågen

Länstrafiken i Kalmar leds av en Vimmerbybo. Det är Tomas Peterson, m, som numera är ordförande i styrelsen för KLT. Ett KLT som han ser som en viktig part för att få länet att fungera.

Tågtrafiken är den stora utmaningen för Tomas Peterson, som valts till ny ordförande för länstrafikbolaget.

Tågtrafiken är den stora utmaningen för Tomas Peterson, som valts till ny ordförande för länstrafikbolaget.

Foto:

Vimmerby2006-11-03 07:22

- Bra kollektivtrafik är ett måste om tankarna på en utvidgad arbetsmarknadsregion ska fungera i praktiken, och där spelar särskilt järnvägsförbindelserna mellan norra länsdelen och Linköping en avgörande roll, säger han.
Länstrafikbolaget ansvarar för all linjebuss inom länet och för tågtrafiken. 220 bussar och nio tåg finns under bolagets vingar. Men busstrafiken ligger helt på entreprenader. Där står bolaget inför en ny upphandling. Den nya upphandlingen som gjordes gäller bara i två år.
- Vi hade räknat med att förlänga den tidigare upphandlingen i två år, men det satte EU-regler stopp för och vi tvingades göra en helt ny upphandling för åren 2006 och 2007. Det gjorde att busstrafiken blev dyrare än beräknat för oss, säger Tomas Peterson.
Den nya upphandlingen kommer att avse åren 2008 och sex år framåt, med en inbakad klausul som gör det möjligt att förlänga avtalet två gånger och två år per gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om