Tomma hyllor på apoteket i Vimmerby

Brist på vätskeersättning förra sommaren, och i år har en av leverantörerna stora problem med att få ut sina varor. Apotek Hjärtat i Vimmerby prövas hårt under ännu en stekande het Bullerby Cup-vecka.

Amanda Leander och hennes kollegor på Apotek Hjärtat i Vimmerby får dras med en del tomma hyllor då en leverantör har problem med leveranserna. Nästa vecka väntas situationen förbättras.

Amanda Leander och hennes kollegor på Apotek Hjärtat i Vimmerby får dras med en del tomma hyllor då en leverantör har problem med leveranserna. Nästa vecka väntas situationen förbättras.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-07-26 11:00

Förra sommaren rådde det brist på vätskeersättning på landets apotek. Det problemet har man inte i år. Men på Apotek Hjärtat är tillvaron långt ifrån bekymmersfri i alla fall.

– En av vår kedjas leverantörer har svårt att få ut sina produkter på grund av trassel på sitt lager, så tyvärr börjar det bli tomt på en hel del hyllor här, berättar Amanda Leander som är egenvårdsansvarig på Apotek Hjärtat i Vimmerby.

Hur tar kunderna det?

– Det är klart att några blir lite uppgivna, men alla är trevliga. De förstår att det inte är vårt fel.

– Vi gör så gott vi kan och det mesta brukar lösa sig då sårprodukter – till exempel plåster, kompresser och skavsårsplåster – ju oftast finns i matvarubutikerna också, säger Amanda Leander.

Inför sommaren laddade apoteket i Vimmerby upp sina lager genom att förbeställa mycket av det som man vet går åt i en stad som besöks av så många barnfamiljer som Vimmerby gör. Och med den värme som ligger över oss, och fotbollsturneringen Bullerby Cup i full gång, är det bra med trafik på apoteket.

– Just vätskeersättning, som vi faktisk har gott om, och sårvårdsprodukter är de som går bäst, säger Amanda Leander

Vad är viktigast att tänka på i värmen?

– Att man dricker mycket vatten. Men om man svettas ska man också vara noga med att få i sig de salter som finns i vätskeersättning. Solskydd är något man också ska ta på allvar.

Problemet med Apotek Hjärtats leveranser berör endast icke receptbelagda produkter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!