Tommy föreläste om tillsatser i mat

Under tisdagen fick runt 120 personer lyssna till vad man ska tänka på när det gäller tillsatser i mat. Föreläsare var Tommy Svensson, som även gett ut böcker i ämnet.

Tommy Svensson har föreläst om bland annat mat 19 gånger i Vimmerby. Foto: Lena Dahlberg

Tommy Svensson har föreläst om bland annat mat 19 gånger i Vimmerby. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Vimmerby2016-04-08 13:20


Det finns många olika tillsatser i den mat vi köper. En del är rent av farliga, enligt Tommy Svensson. Andra är helt okej om vi inte äter dem för ofta och en del behöver vi inte alls fundera över.

Tommy Svensson har drygt 30 års erfarenhet av föreläsningar inom miljö och mat. Han tar även upp tankar om kostrelaterade sjukdomar, djurhållning och barnarbete under den två timmar långa föreläsningen.

Enligt Tommy Svensson ska vi läsa innehållsdeklarationen istället för att titta på prislapp och bäst-före-datum. Efter att ha gett en mängd olika exempel på produkter och E-nummer man bör ta sig en extra funderare på innan köp, avslutade han med att det trots allt hänt en hel del i våra matbutiker när det gäller utbudet av alternativa varor.

- Välj rätt i butiken, och se till att laga till maten på rätt sätt. Men om du gillar något väldigt mycket som kanske inte är så bra så fortsätt med det - ta istället bort något annat som inte är så bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om