Tomtar trotsade regnet och sprang

Årets upplaga av Santa Run blev en blöt historia. 100-talet tappra tomtar trotsade dock vädret och tog sig runt torget på hala kullerstenar.

Foto:

Vimmerby2016-12-10 15:10

Santa Run har blivit en populär företeelse i Vimmerby. På lördagseftermiddagen kom totalt ett 100-tal tomtar till start. Först ut var knattarna som tog sig ett varv runt torget. Sedan var det de stora tomtarnas tur och de avverkade två varv innan den efterlängtade målgången kom.

- Jättekul att se så mycket folk runt torget. Från början är det Boston Clothing och Rock mot Cancer som ligger bakom arrangemanget. Vi har dock fått stor stöttning av andra företag och föreningar. Även om vädret gjorde att vi inte hade lika många löpare som ifjol tyder dock mycket på att summan vi samlat in till Cancerfonden kommer att överträffa fjolårets notering och det är förstås huvudsaken, sade Peter Knutsson som är en av eldsjälarna bakom projektet.

Exakt hur stor summa man samlat in till Cancerfonden är inte klart. Däremot så är det bekräftat att drömmålet på 50 000 kronor är överträffat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om