Vimmerbyflickor fast för sminkstöld i Västervik

Tonårsflickorna från Vimmerby tog bussen till Västervik för att käka. Och kanske handla nåt. Väl där fick de andra infall. Nu väntar rättegång i tingsrätten i Kalmar.

På Ica Maxi i Västervik stal de två tonårsflickorna smink och tillbehör för nära 1 700 kronor.

På Ica Maxi i Västervik stal de två tonårsflickorna smink och tillbehör för nära 1 700 kronor.

Foto: Polisen

Vimmerby2024-02-19 05:00

Flickorna bor båda i Vimmerby kommun. Efter skolan en dag i december i fjol tog de bussen till Västervik. De steg av vid Ljungheden och åt på en hamburgerkedja och besökte flera av affärerna som ligger i handelsområdet.

På Ica Maxi försökte de köpa Red Bull, men blev nekade och gick vidare ut. Det var då butikskontrollanten och personal från butiken slog till. De hade haft koll på tjejerna sen de kom fram till sminket. 

Butikskontrollanten berättar för polisen hur hon säg dem plocka med olika smink och tillbehör. Hur den ena skymde den andra allt medan den ena prylen efter den andra åkte ner i fickorna. Vid något tillfälle gick en av tjejerna bakom en annan hylla för att ingen skulle se när hon plockade på sig saker.

De tog också bort larm på en del varor och plockade andra ur sina förpackningar.

När varorna hamnade på bordet i kontrollrummet visade det sig vara varor för nära 1 700 kronor. Det är över gränsen för stöld.

I en påse som den andra tjejen hade hittades också varor som stulits i flera andra butiker som flickorna besökt. Det rör sig om saker till ett sammanlagt värde av 1 000 kronor, alltså tre fall av ringa stöld.

Polisen kom till butiken och tog kontakt med deras föräldrar. En av föräldrarna kom och hämtade hem flickorna som säger i förhören att de fick en impuls som de ångrar och skäms över.

De är nu båda åtalade för ett fall av stöld och flera fall av ringa stöld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!