Toppbetyg för turismsatsning

Vimmerby kommun är mycket bra på att ta till vara på Astrid Lindgrens författarskap. Det anser 90 procent av kommuninvånarna. Över 90 procent tycker också att satsningarna i ALV är bra eller mycket bra. Och särskilt de yngre, de under 35, anser att Vimmerby kommun har goda utvecklingsmöjligheter.

Vimmerby2009-02-18 07:23

Trots bristande förtroende för politikerna tror en stor majoritet av kommuninvånarna på Vimmerbys framtid. 90 procent av de Skop frågat om kommunens utvecklingsmöjligheter svarar att den är mycket eller ganska god.
Det framgår i den undersökning som Skop presenterat för kommunstyrelsen i Vimmerby och som på måndag läggs fram för kommunfullmäktige.
Ett avsnitt i undersökningen fokuserar på kommunens förhållande till Astrid Lindgren och hennes författarskap, och här får kommunen med beröm godkänt av invånarna.

Varierande idéer
90 procent tycker att kommunen är mycket bra eller ganska bra på att ta tillvara det världsomfattande intresset för Astrid Lindgren och hennes författarskap. Över 42 procent anser att kommunen gör ett mycket bra jobb i det här avseendet.
Bland de synpunkter och idéer kommuninvånarna har kring turismen, Astrid Lindgren och ALV finns allt från idéer om skridskobana vid rådhuset, gymnasieinriktningar mot skrivande och litteratur, simhall, go-cartbana, hotell och vattenland till att man vill tona ner en Disney-känsla och att kommunen inte ska sälja ALV för billigt. Flera efterlyser rabatter och förmåner i ALV för kommuninvånarna, någon tycker kommunen ska satsa ännu mer, medan andra tycker att det redan satsats för mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om