Kommunens ekonomichef har fått nytt jobb

Roger Sjögren lämnar jobbet som ekonomichef i Vimmerby kommun. Istället ska han bli finanschef på ett bostadsbolag i Norrköping.

Roger Sjögren, som har varit ekonomichef i Vimmerby kommun sedan våren 2021, återvänder till bostadsbranschen.

Roger Sjögren, som har varit ekonomichef i Vimmerby kommun sedan våren 2021, återvänder till bostadsbranschen.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2023-10-23 12:13

Det meddelade Vimmerby kommun på måndagsförmiddagen.

– Efter tre väldigt bra år i Vimmerby kommun är det dags att gå vidare med ett nytt uppdrag. Min känsla är att jag bidragit på ett bra sätt när det gäller utveckling av diverse processer inom ekonomi och styrning. Jag har också lärt mig väldigt mycket om kommunal ekonomi och hur den demokratiska processen fungerar. Och inte minst har jag fått lära känna många fina kollegor under den här tiden, säger Roger Sjögren i ett pressmeddelande.

Den 56-årige östgöten börjar sitt nya jobb på Arkö Bostad i mitten av januari. Det är ett Norrköpingsbaserat företag med ett 25-tal anställda som har projekt i hela landet.

Roger Sjögren har ett långt förflutet inom just bostadsbranschen. Han jobbade länge på HSB Östra och var bland annat vd i sju år – innan ekonomijobbet i Vimmerby lockade honom till Småland. Snart är han alltså tillbaka i Östergötland och sin gamla bransch.

Samtidigt innebär måndagens besked att Vimmerby kommun behöver rekrytera en ny ekonomichef. Det arbetet påbörjas "inom kort", skriver kommunen i pressmeddelandet.

– Det känns väldigt tråkigt att tappa Roger. Hans kompetens inom strategisk ekonomistyrning har varit mycket värdefull och vi har både utvecklat och gått i mål med flera väsentliga uppdrag under Rogers tid som ekonomichef, säger kommundirektör Carolina Leijonram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!