Toppolitiker i kommunen aviserar slutet på karriären

För andra valet i rad kryssar S-väljarna i Vimmerby kommun upp Daniel Nestor till förstaplatsen före partikollegan och oppositionsrådet Helen Nilsson. Det innebär ingen omedelbar förändring, men på sikt stundar ett tronskifte i kommunens största parti och Daniel Nestor är redo att ta vid.

Helen Nilsson och Daniel Nestor är överens om att hon är partiets förstanamn trots att väljarna kryssade upp honom i topp. Men de avviserar att ett tronskifte rycker närmare.

Helen Nilsson och Daniel Nestor är överens om att hon är partiets förstanamn trots att väljarna kryssade upp honom i topp. Men de avviserar att ett tronskifte rycker närmare.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-09-21 12:30
undefined
Daniel Nestor (S).

– Vi är överens om att Helen är första namnet och den här gången skiljde det ju bara tio röster, om det hade skiljt sig mycket kanske vi hade börjat fundera hur vi skulle göra. Men i nuläget är det inte aktuellt. Sen får vi se vad som händer under mandatperioden, säger Daniel Nestor (S).

Han har suttit i fullmäktige sen 2014 och i kommunstyrelsen sen 2019. I valet 2018 kryssades han upp till första platsen i partiet med 215 kryss mot Helen Nilssons 156. Hon blev ändå partiets oppositionsråd, och ser av allt att döma ut att fortsätta på den posten om partiet inte hamnar i en majoritetskonstellation av något slag.

undefined
Helen Nilsson (S).

Hon har suttit i fullmäktige sen 2006 och var vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd 2015-2018 när S bildade majoritet med M.

– Det här kan bli min sista mandatperiod. Hur roligt det än varit med valet och vad det nu kan leda fram till i kommunpolitiken tar ändå många år på det här uppdraget ut sin rätt. Daniel är en kommande kraft som är aktuell att ta vid, säger Helen Nilsson (S) om personkryssen och sin framtid som politiker.

Daniel Nestor är öppen för att bli partiets ledande politiker framöver.

– Nu är det bra att Helen fortsätter. Sen känns det bra för mig att ha starkt stöd med kryssen. Det ger mig tid att växa in i rollen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!