Torghandeln måste ha ytan

Nej - parkering på handelstorget när knallarna inte är där är ingen bra idé. Det tycker inte kommunarkitekt Bo Klarén. - Tanken är ju att utveckla ett handelstorg - då måste också möjligheten finnas för folk att nyttja den yta som är avsedd för det här.

Vimmerby2007-10-10 06:52

Mikael Sandström, köpman med butik i anslutning till torget i Vimmerby, gillar inte att antalet parkeringsplatser reducerats på torget, som nu fått sin nya form med en bilfri yta för torghandel och en parkeringsyta.

"Ytan måste finnas"
Mikael Sandström - som är noga med att poängtera att han gillar torghandeln - är kritisk till att handelstorget inte kan användas till parkering de dagar det står tomt.
Men kommunarkitekt Bo Klarén tror inte att den typen av flexibilitet skulle vara särskilt bra.
- I princip ser jag det som helt uteslutet. Tanken är ju att vi ska försöka bygga upp ett handelstorg i Vimmerby och då måste ju också möjligheten finnas att nyttja den yta som är avsedd för det här.
Att Vimmerby än så länge bara har torghandel en dag i veckan, på torsdagar, är bara en början.
- Det finns städer som har en fantastisk torghandel fem dagar i veckan. Finns inte ytan, får vi heller inte dit torgknallarna.
Bo Klarén ser också gärna andra typer av aktiviteter på handelstorget.
- För någon vecka sedan var det full aktivitet kring ett klättertorn på handelstorget och det är precis vårt syfte - att det ska vara mera liv och rörelse på torget.
Mikael Sandström tycker också att det är märkligt att ytterligare fyra parkeringsplatser - på parkeringstorget - försvunnit på grund av att övre delen av Östra Torggatan stängts av och bilisterna därför måste svänga in höger direkt in på parkeringen.
- Jag begriper överhuvud taget inte varför man gjort så här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om