Trädgårdsdrömmar på Näs

Visionen är att Astrid Lindgrens Trädgårdar ska bli en "fysisk och mental barfotaträdgård". Och blir det som man tänkt kan antalet besökare bli 150 000. Men hur ska den se ut, den där barfotaträdgården?- Det går inte riktigt att sätta ord på, eller visa bilder på något som inte finns, säger projektledare Kajsa Holst.

Vimmerby2013-01-26 05:06

Kajsa Holst tycker att hon har världens roligaste jobb. Hon leder projektet Astrid Lindgrens Trädgårdar, som efter en lång tid med förstudie börjar närma sig mera konkreta och greppbara milstolpar. Det finns riktlinjer och etappmål. När tjälen går ur jorden ska spaden i. Våren 2014 planeras invigning. På måndag kväll tas kommunstyrelsens beslut att gå i borgen för det lån på tio miljoner som Astrid Lindgrens Näs AB tar för att etablera Astrid Lindgrens Trädgårdar och beslutet att samtidigt lägga 950 000 kronor av destinationspengarna på projektet upp i fullmäktige.
- Den stora utmaningen är ju att få kommunen att våga förstå potentialen och att ta steget fullt ut. Jag har hela tiden sagt att Astrid Lindgrens Trädgårdar inte ska bli någon liten "rabatt-trädgård" och att den måste skötas och det med hög kvalitet. Annars kan man lika gärna låta bli. Men signalerna har hela tiden varit väldigt positiva, säger Kajsa Holst.
Hon är också mån om dialog med de närboende och Vimmerbyborna. Det har varit flera möten under resans gång och hon tycker att projektet genomgående möts av en positiv nyfikenhet.
- Det som har med Astrid Lindgren att göra har ju ofta den effekten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om