Tragisk olycka i älghägn

När Virum älgpark öppnade i söndags skulle Kjell och Helene Svenssons dröm förverkligas. Istället slutade premiären i tragedi. Tre av deras fyra älgar dog av stress. - Det är oerhört tungt. Vi har satsat så mycket på det här, säger en bedrövad Kjell Svensson.

Vimmerby2008-05-07 06:10

Kjell och Helene Svensson har ett liv som mjölkbönder bakom sig. Men nu har de sadlat om till älgar och hjortar istället. Satsningen på deras Virum Älgpark, mellan Tuna och Totebo, är en stor investering och i söndags var det äntligen dags att öppna parken för besökare.
Men då gick något snett. En av älgarna blev av okänd anledning stressad och började springa omkring i hägnet.
- Han fick med sig de andra och det gick inte att hejda dem. Till slut lugnade de ner sig men tre av älgarna var så uppstressade att de inte klarade det - två dog sent på söndagskvällen och en under natten, säger Kjell Svensson.
Två tjurar och en kviga dog. En kviga är kvar.
- Hon är helt oberörd. Det här är så svårt att förstå, jag har ringt runt och pratat med många kollegor i landet som har älghägn och visst kan älgar bli stressade, men en olycka i den här omfattningen måste vara något oerhört ovanligt, säger Kjell Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om