Träningsflitigt innebandygäng tackade av Bert Kennefors

Ett gäng äldre herrar som tränar flitigt tillsammans träffades nyligen på Kröngården för att tacka av Bert Kennefors som ansvarig för verksamheten.

Det träningsflitiga innebandygänget samlat på Kröngården för avtackning av Bert Kennefors i mitten på nedersta raden. Foto: Magnus Strömsten

Det träningsflitiga innebandygänget samlat på Kröngården för avtackning av Bert Kennefors i mitten på nedersta raden. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Vimmerby2017-05-05 18:00

Alla av de 15-talet herrarna i gruppen utom är pensionärer och den äldste har nyligen fyllt 80 år. Det hindrar dem dock inte från att träffas varje tisdag för att träna tillsammans.

– Jag gick med 1976 och har länge varit kassör och ansvarig för det praktiska, säger Bert Kennefors som nu bestämt sig för att lämna över ansvaret för den delen.

– Vi träffas varje tisdag i den lilla gymnastiksalen på Astrid Lindgrens skolan. Först kör vi 20 minuters gymnastik för att bli ordentligt uppvärmda och sedan är det tuffa innebandymatcher som gäller, berättar Bert och fortsätter.

– Det är lite si och så med reglerna, men vi spelar juste och det är ingen som råkat ut för några allvarligare skador genom åren, säger Bert som tillsammans med sina kollegor är ett bevis för att man kan hålla igång en bra bit upp i åldern och att idrott är en minst lika bra medicin som något annat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om