Transportföretaget samlar sig och bygger nytt

Arbetet är i full gång på tomten på Södra Industrigatan som ska bli Lönns Trätransporters nya utgångspunkt för företaget. "Det känns jättebra. Det är jättekul att få bygga sitt eget.".

"Det stärker vårt varumärke, vi har varit ganska osynliga innan. Många har nog sett våra lastbilar men Lönns trätransporter är det nog inte så många som vet vad det är. Det är en skillnad, att man blir lite mer synlig." säger Simon Lönn om att företaget nu får en samlad arbetsplats.

"Det stärker vårt varumärke, vi har varit ganska osynliga innan. Många har nog sett våra lastbilar men Lönns trätransporter är det nog inte så många som vet vad det är. Det är en skillnad, att man blir lite mer synlig." säger Simon Lönn om att företaget nu får en samlad arbetsplats.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-09-20 06:00

Det säger Simon Lönn, som 2019 tog över Lönns Trätransporter från sin far som startade upp företaget 1999. På bara tre år har han hunnit utöka från sex till nio lastbilar och nu är nästa satsning för företaget att samlas på ett ställe. 

– Idag så står lastbilarna utplacerade lite här och var, och jag har kontoret på Traktorgatan. Vi gör det här är för att kunna samla upp allting, det blir mer en arbetsplats. Jag får lite bättre kontroll på allting, det blir ett himla farande överallt annars. 

Det ska bli garage, kontor och personalutrymmen på tomten som ligger på Södra Industrigatan i Vimmerby. I samband med det kommer det 14 personer starka företaget att utökas med ytterligare en person som ska avlasta Simon Lönn på kontoret. Men enligt Lönn så handlar det inte om någon utökning.

– Men det blir lite enklare att utöka i framtiden. Utvecklingspotentialen blir något annat när man har en grund. Ifall man vill bredda sig så är allting lite enklare.

Finns det planer på att utöka i framtiden?

– Tanken är att om det behövs så har vi kapacitet att utöka och det tvekar jag inte på då. Men mitt mål är att bibehålla det som är nu.

undefined
Arbetet är i full gång. Planen är att det ska vara klart i april.

Lönns Trätransporter är precis vad det låter som, de transporterar trä, framförallt flis. Det höga trycket på skogsbranschen gör att de stått allt annat än sysslolösa de senaste åren. 

– Alla sågar allt de orkar och det finns hur mycket som helst att köra på känns det som, i alla fall för tillfället. Det var riktigt mycket i höstas, så någon gång vid nyår så bestämde jag att vi måste ha en bil till, så nu har vi nio. 

Företaget verkar i ett område som sträcker sig från Kalmar, till Norrköping och Falköping. De kör bland annat flis till värmeverk, spån till Ikeas spånskivefabrik i Hultsfred och cellulosaflis till pappersbruk.

– Det är ganska brett ändå, men bara träprodukter. Sen blir det ofta mer tryck när det blir kallt, för då blir det ökade leveranser till värmeverken, säger Lönn. 

Vad ser du för utmaningar framåt?

– Alla vet problematiken med bränsleutsläpp och allt sådant. Det finns alternativa bränslen och det har vi kört på men gör inte det för tillfället för det har blivit för dyrt. Man vill gärna köra på fossilfritt men det går inte om det inte är lönsamt, det är synd. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!