Träta om kirurgi

Interpellationen om kirurgmottagningen i Vimmerby som ska bevaras vid landstingsfullmäktige i dag är en infekterad fråga. Kristdemokraterna hävdar att socialdemokraterna försökt lyfta bort frågan från dagordningen. Samtidigt visar det sig att kirurgverksamheten i Vimmerby minskades med hälften redan för ett år sedan - då kristdemokraterna ledde landstinget.

Vimmerby2007-02-28 07:38

- Det beror på att vi slimmade avtalet, eftersom det gamla avtalet var väl gynnsamt för den private kirurgläkaren, bekräftar Anders Andersson, kristdemokraterna.
Det nya avtalet som tog vid efter det gamla och gynnsamma som gick ut i mars i år innebär att kirurgen numera tjänstgör 25 procent av tiden i Vimmerby - mot 50 procent innan. en halvering av en av specialistverksamheterna i Vimmerby.
- Det är en del i den allmänna strukturöversynen som skedde tidigare. Men det gick inte att göra om det förrän det gamla avtalet gick ut, säger Anders Andersson.
Samtidigt med detta befarar nu kristdemokraterna att det finns risk för ytterligare neddragningar på hos specialisterna i Vimmerby. Särskilt kirurgen.
- Där finns ett eftersläpande underskott, och vi har indikationer på att detta kan komma att tas i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om