Tre besök per natt

Det är inte realistiskt att tro att nattpatrullen ska hinna med två rutinbesök på Nygård varje natt. Vid en brand kan den direkta närvaron av personal vara helt livsavgörande. Det påtalar flera anhöriga och andra berörda i Locknevi i tre skrivelser till Länsstyrelsen som kräver ytterligare svar av omsorgsnämnden i Vimmerby kommun om följderna av den indragna nattbemanningen.

Vimmerby2008-04-08 06:40

Länsstyrelsen har öppnat ett tillsynsärende med anledning av Vimmerby kommun beslut att dra in nattbemanningen på tre äldreboenden och ersätta den med en tredje nattpatrull. Omsorgsnämnden har svarat på Länsstyrelsens första sex frågor, men Länsstyrelsen vill ha mer svar än så. Särskilt sedan tre skrivelser från enskilda personer, alla med anknytning till Locknevi, kommit till Länsstyrelsen.
En av dom är en direkt reaktion på omsorgsnämndens första svar. Det är en Locknevibo som kompletterar med fakta som att Lockenvi består till 100 procent av ren landsbygd utan någon som helst allmän service och att vägnätet är lågprioriterat av Vägverket och snöröjningen sker oftast 6-8 timmer efter att det slutat snö. Skribenten lyfter särskilt fram att det tar 25-30 minuter innan en rökdykarinsats kan ske vid en brand på Nygård. Då krävs personal på plats med god kännedom om byggnader och hjälpbehov hos de boende. En omedelbar insats är helt livsavgörande, skriver Locknevibon till Länsstyrelsen.
I samma skrivelse lyfts det också fram att kommunen har erbjudit de boende en service i form av trygghet, men att den nu försämras allvarligt under åldringarnas svåraste tid - natten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om