Tre elever från Vimmerby på Berzeliusdagarna

Tre elever från Naturprogrammet på Vimmerby Gymnasium deltog vid Berzeliusdagarna i Stockholm. De många föreläsningarna gav inspiration. - Nu ser man en annan mening med kemi, säger Anna Helena Brose.

Gustaf Söderholm, Kataryns Kotsurenko och Anna Helena Brose representerade Vimmerby Gymnasium på Berzeliusdagarna.

Gustaf Söderholm, Kataryns Kotsurenko och Anna Helena Brose representerade Vimmerby Gymnasium på Berzeliusdagarna.

Foto:

Vimmerby2014-02-17 07:21


I år arrangerades den 59:e upplagan av Berzeliusdagarna i Stockholm. Svenska Kemistsamfundet står för arrangemanget som syftar till att öka intresset för kemi.
Totalt 350 gymnasieelever var inbjudna till föreläsningarna i Stockholm. Tre av dem kom från Naturprogrammet i Vimmerby: Kateryna Kotsurenko, Anna Helena Brose och Gustaf Söderholm.
Eleverna på Vimmerby gymnasium är med i Kemiolympiaden, en internationell kemitävling, och de tre Vimmerby-elever som noterade bäst resultat på provet fick åka till Stockholm.
Där lyssnade man på mängder mer föreläsningar, bland annat med den svenske astronauten Christer Fuglesang och Nobelpristagaren Dan Shechtman.
- Det var jätteroligt och man fick mycket inspiration. Jag blev mest intresserad av hur man utvinner biobränsle av grönalger, berättar Kataryna Kotsurenko.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om