Tre framtida byggnader för Vimmerby

Eleverna på teknikprogrammet fick i uppgift att bygga en modell av en byggnad som behövs i Vimmerby. Resultatet blev ett laserdome, ett internetcafé och en simhall. - Intresset för en simhall är jättestort, säger Dennis Glennklev.

Zaid Jeli, Kevin Dehlin och Dennis Glennklev bakom sina konstruktioner. Till vänster syns ett internetcafé i två våningar och till höger ett äventyrsbad.

Zaid Jeli, Kevin Dehlin och Dennis Glennklev bakom sina konstruktioner. Till vänster syns ett internetcafé i två våningar och till höger ett äventyrsbad.

Foto:

Vimmerby2014-01-31 07:42


Tredjeklassarna på Teknikprogrammet på Vimmerby gymnasium fick en något ovanlig uppgift i kursen Design. Elverna skulle skapa en modell av en byggnad som inte finns i Vimmerby - och som de tror behövs.
- I början läste vi grundläggande om design, vad som är funktionell design och vad som är för utseendet. Sedan har vi jobbat med det här projektet under den senaste tiden, säger Dennis Glennklev.
- Eleverna har konstruerat tre byggnader som det finns ett behov av i Vimmerby och de har även fått placera dem på ställen där de passar, berättar läraren Berit Emstrand.

Dåligt internet
Igår visade eleverna upp resultaten. De tre grupperna såg olika behov. En gjorde en 3D-ritning av ett så kallat Laserdome, en fritidsaktivitet som går ut på att man träffar varandra med laserpistoler.
- Vi tror att det skulle vara bra för Vimmerby som turiststad att ha ett laserdome. 63 procent av de elever som vi tillfrågade svarade att de skulle besöka det en gång i månaden, berättar den gruppen.
Grupp nummer två ville bygga ett internetcafé och serverrum i anslutning till skolan. Dels som fritidsaktivitet och dels för att förbättra skolan IT-infrastruktur. Byggnaden i två plan skrevs ut på skolans 3D-skrivare.
- Vi placerade byggnaden vid skolan så att skolan ska få bättre internet. Det fungerar väldigt dåligt som det är nu. Vissa lektioner blir inställda för att vi inte kan göra vad vi ska göra, säger Zaid Jelil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om