Tre män inlåsta på en toalett

Tre herrar på en toalett. Inlåsta. Hela julhelgen. Låter det kul?- Det är roligt, men med en allvarlig underton. Vi lovar inga svar, men kanske väcker pjäsen en del tankar istället, säger Jimmy Karlsson, som spelar varuhuschefen Brunell, i Komedianternas uppsättning av "Herrar", med premiär den 29 november.

Vimmerby2013-10-30 07:44


Tre män. Av misstag inlåsta på varuhusets toalett på julafton. Ett slags kammarspel på offentlig toa, där påtvingad samvaro denna gemenskapens största högtid bjuder på ett smörgåsbord av rangordningar, sociala strukturer och maktspel.
Ni kanske såg den på tv, i slutet av 1980-talet. Men mest har Jan Ericsons pjäs "Herrar" spelats på teaterscener runt om i landet. Och det är nog inte så konstigt. Bara tre roller, ett givet rum utan spring i dörrar - för den enda dörren är låst -och ett scenario som ger utrymme för både skratt och lite kittlande obehag.
- Det här är rena motsatsen till våra bejublade stadsvandringar. Där är oerhört mycket folk involverade, uppemot 40 personer, och det är väldigt mycket jobb. Kul, men det tar också kraft och många blir ganska teatertrötta, säger Jimmy Karlsson.
Det här är lite mera lätthanterligt. Trion utvecklar manus under resans gång, men har också tagit hjälp av Agneta Regell och Tord Johansson för lite feedback och yttre betraktelser. Stöttning av annat slag gives också från företag och organisationer, som ställer upp med både det ena och det andra.
- Det är vi förstås oerhört tacksamma för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om