Tre mil ifrån Tjejklassikern

Förr tränade Louise Tirbäcken nästan aldrig. Idag fullbordar hon Tjejklassikern. Tre mil på skidor är allt som återstår. - Det kommer att vara en väldigt bra känsla i mål, säger hon.

Laddad. Louise Tirbäcken har gått från att aldrig träna till att genomföra Tjejklassikern. Idag kör hon Tjejvasan, tre mil mellan Oxberg och Mora.

Laddad. Louise Tirbäcken har gått från att aldrig träna till att genomföra Tjejklassikern. Idag kör hon Tjejvasan, tre mil mellan Oxberg och Mora.

Foto:

Vimmerby2014-02-22 05:07


Tio mil cykel, en kilometer simning och en mil löpning är redan avverkat. Allt som återstår innan Vimmerbybon Louise Tirbäcken genomfört Tjejklassikern är dagens Tjejvasa, tre mil på skidor mellan Oxberg och Mora.
- Målet är att komma i mål. Jag har inte satt någon press på mig själv och det är svårt att veta vad det blir för tid när man aldrig har gjort det tidigare. Men jag tror att jag klarar det. Det måste jag göra.

"Blev så tomt"
Allting började med att tjejgänget bestämde sig för att springa Tjejmilen förra sommaren.
- Sedan blev det väldigt tomt efter det loppet. Man hade ingenting att se fram emot och ingenting att träna för, berättar Louise.
Lösningen blev Tjejklassikern. Louise och kompisen Camilla Karlsson, Hultsfred, kom överens om att genomföra de fyra klassikerutmaningarna och anmälde sig direkt.
- Vi anmälde oss till Tjejvättern först och när vi gjort det tyckte vi att vi kunde ta de tre andra också. Det är mycket lättare att komma igång och träna när man har något att se fram emot, säger Louise och fortsätter:
- Hade jag inte haft något nytt lopp hade jag lagt av med träningen. Jag måste ha något mål att träna för. Har man ett lopp framför får man en helt annan motivation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om