Tre tjänster till bort på socialen

Två tjänster försvinner från Bubblan och en tjänst skärs bort i den öppna missbruksvården. På det viset ska socialnämnden klara sin budget för i år. Men oron är stor att nedskärningarna ska slå tillbaka med flera placeringar.

Vimmerby2011-01-21 07:16

- Bubblan tvingas dra ner insatserna, och det ökar risken att fler ungdomar måste tvångsplaceras, men demokratin fattat har beslutat vilken budgetram vi ska ha, säger Torbjörn Sandberg, KD, ordförande i nämnden.
Det räckte inte att han och den rödgröna oppositionen röstade för att nämnden skulle få det överskott på 2,5 miljoner som kommunens mottagning av ensamma flyktingungdomar ger årligen. En majoritet i fullmäktige ansåg att nämnden får klara sig med den ram som är lagd. Den är två miljoner mindre än fjolårets ram. Och den sprack i sin tur med 6,5 miljon - trots att nämnden skar bort åtta tjänster under 2009 för att klara budgeten för 2010.

Inte skära mer
- Vi kan inte skära mer i myndighetsutövningen, nu tvingas vi ytterst motvilligt ta bort tjänster i öppenvården, säger Torbjörn Sandberg.
Nedskärningen innebär att två av sju tjänster flyttas över från Bubblan till familjeenheten på socialförvaltningen där det finns två vakanser sedan två medarbetare slutat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om