Tre villainbrott på några timmar

På bara några timmar slog inbrottstjuvarna till mot tre villor i Vimmerby på torsdagseftermiddagen. Bostäderna är genomsökta och tjuvarna har i huvudsak stulit guldföremål.

Vimmerby2011-11-26 05:06

- Det är med största säkerhet samma gärningsmän vid alla tre inbrotten, även om tillvägagångssättet skiljer sig en aning i ett fall, säger Gunnar Ege vid polisen.

På eftermiddagen
En villa på Kungsgatan fick besök av tjuvarna någon gång mellan klockan 14 och 16. De har slagit in en balkongdörr och tagits sig in i bostaden. Där har en del guldföremål, bland annat en halskedja stulits.
Mellan klockan 16 och 16.55 har en villa på Rektorsgatan blivit utsatt. Där har gärningsmännen använt stege för att ta sig upp på en balkong varifrån de tagit sig in i bostaden också där har en del smycken och klockor stulits.
Ytterligare ett inbrott har skett på Ekvägen mellan 14.45 och 18.30. Där har tjuvarna tagit sig in via en inglasad altan och stökat runt i bostaden och kommit över den smycken av olika valörer.

Flera ligor
Tillvägagångssättet är typisk, enligt polisen.
- De opererar gärna precis i skymningen. Det syns tydligt var det inte är någon hemma och det är heller inte märkligt att det rör sig folk i kvarteren, säger Gunnar Ege.
I onsdags inträffade fyra liknande inbrott i Västervik, också på eftermiddagen. För den skull behöver det inte vara samma tjuvar som var i Vimmerby på torsdagen.
- Det är flera ligor som är aktiva i regionen just nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om