Tredje festivalen blev den sista – nu ger hon upp

Fredagens sommarfestival på Prime fick en bitter eftersmak. Uppslutningen blev inte alls vad man hade hoppats på och nu ger Linda Carlsson upp tanken på en fortsättning.

Det klena publikintresset för Sommarfestivalen på Prime har fått arrangören Linda Carlsson att ge upp tanken om en fortsättning. Foto: Magnus Strömsten

Det klena publikintresset för Sommarfestivalen på Prime har fått arrangören Linda Carlsson att ge upp tanken om en fortsättning. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Vimmerby2017-08-07 12:20

Ifjol gjordes en stor satsning på Primes sommarfestival, men publiken svek med en stor ekonomisk förlust som följd. Därför valde man att dra ner ambitionsnivån inför årets festival och ändra i konceptet.

- Kvällen började fantastiskt med en fullsatt livequiz och restaurangen gjorde rekord för i sommar, men därefter tog det roliga slut, skriver Linda Carlsson i ett uttalande till vår tidning.
Carlsson fortsätter:
- Festivalen gick inte i närheten av vad vi önskat. Beslut om dess fortsättning tog jag redan på eftermiddagen när vi hämtade hem förköpen. Vi ser ingen som helst anledning till att fortsätta satsa tid och pengar på något som inte är önskat.

- Nu har vi gjort det här i tre år och i olika skepnader med allt från riktigt stora artistnamn till coverband, men det fångar ändå inte intresse. Det är sådant man får köpa, finns inte efterfrågan så kan inte vi fortsätta tillhandahålla utbudet.

- Det känns naturligtvis tråkigt att behöva ta ett sådant beslut för vi gör arrangemanget jävligt bra organisatoriskt och får mycket beröm av de gäster och artister som är hos oss, men tyvärr räcker det inte. Jag lider också mycket av att se min personal göra ett fantastiskt jobb och sedan bli så besvikna, det är inte heller något jag vill utsätta dom för igen. Vi kommer nu istället att ta dessa pengar och satsa på utveckling av befintliga och nya projekt, avslutar Linda Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om