Trio gripen för bilinbrotten

Natten till onsdagen förra veckan drog en våg av skadegörelse och bilinbrott över Vimmerby. Hos tre bilfirmor och ytterligare ett företag drabbades 29 bilar av inbrott och mer eller mindre omfattande skadegörelse. Efter ett utmärkt polisarbete har tre män hemmahörande i Vimmerby och Storebro anhållits och i dag hålls häktningsförhandling mot minst en av de tre misstänkta.

Vimmerby2004-02-26 07:26

Skadegörelsen och inbrotten förra veckan fick bilhandlarna i Vimmerby att agera. Vid en sittning med Securitas och polis beslöts att handlarna själva skulle starta ett "bevakningsgarde" med stöd av Securitas och polisen.

Det handlar om stora pengar för de bilfirmor som drabbas. Den bilfirma som förra veckan fick inbrott i och skadegörelse på 16 bilar betalar 7 000 kronor per bil som självrisk på försäkringen.
- Förra året betalade vi cirka 200 000 kronor totalt i självrisk. Hittills i år har vi redan passerat de 200 000 kronorna, berättar bilfirmans ägare Lasse Nilsson.

Initiativtagare till bilhandlarnas aktion är Karl-Inge Nilsson, som är imponerad av polisens snabba och lyckosamma agerande.
- Att man på mindre tid än vecka har tre anhållna misstänkta för bilinbrotten är imponerande och bevis för ett bra jobb, säger Karl-Inge Nilsson.
På tisdagen och onsdagen greps tre män misstänkta för bilinbrotten i Vimmerby förra veckan. En är 21 år och bosatt i Vimmerby och de två övriga är hemmahörande i Storebro och 18 respektive 23 år gamla.

Vad som gav polisen tips om de tre och hur de greps vill förundersökningsledaren kammaråklagare Wilhelm Stork inte avslöja på onsdagen.

På onsdagen sa kammaråklagaren: - Jag kommer att inlämna häktningsframställning på onsdagen mot minst en av de anhållna och hoppas på häktningsförhandling vid tingsrätten i Västervik redan på torsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om