Ny verksamhet startar i Vimmerby till hösten

På Sevedegatan i Vimmerby smids i skrivande stund planerna inför en ny verksamhet som ska slå upp dörrarna till hösten: "Vi tänker spakvällar, infokvällar och kurser", säger Margareta Karlsson, en av personerna bakom den nya verksamheten med namnet "Optimal hälsa".

Under hösten kommer ni att kunna träffa Monica Petersson, Margareta Karlsson och Hanna Gometz i nya verksamheten "Optimal hälsa". På Sevedegatan kommer de att erbjuda olika typer av behandlingar. De kommer även att bjuda in till spakvällar, infokvällar och kurser.

Under hösten kommer ni att kunna träffa Monica Petersson, Margareta Karlsson och Hanna Gometz i nya verksamheten "Optimal hälsa". På Sevedegatan kommer de att erbjuda olika typer av behandlingar. De kommer även att bjuda in till spakvällar, infokvällar och kurser.

Foto: Hilde Barstad Axelsson

Vimmerby2024-07-15 20:00

En svag doft av citrus och massageolja möter oss när vi kliver in genom dörren på Sevedegatan 14 i Vimmerby. Här sitter tre kvinnor och planerar sin gemensamma verksamhet "Optimal hälsa".

Margareta Karlsson, Monica Petersson och Hanna Gometz kommer att erbjuda kunderna alltifrån kroppslig vård såsom massage, själavård såsom samtal och andlig vägledning och produkter i form av näringstillskott och eteriska oljor. 

Margareta Karlsson har huserat i lokalen på Sevedegatan i många år och driver företaget Bioenergi & Massage som har verksamhet både i Vimmerby och Eksjö.

– Jag har masserat och sålt näringstillskott i många år här och har därför en ganska stor kundkrets. Men nu känner jag att jag vill dra ner lite på tempot och då känns det perfekt att få in två nya kollegor som eventuellt kan ta över lite av den kundbas som jag redan har här i Vimmerby, säger Margareta Karlsson.

Alla kvinnorna har drivit egna verksamheter sedan flera år tillbaka, med lite olika inriktningar och på olika platser i Sverige. Det de alla har gemensamt är intresset av att hjälpa människor:

– Ja, vi har verkligen precis samma tänk, vi vill hjälpa människor att må bättre, känna glädje och hitta inspiration, säger Margareta Karlsson.

undefined
Alla tre har drivit egna företag under många år men nu slår de sig samman under en gemensam verksamhet. Det som binder dem samman är viljan att hjälpa människor att må bra och hitta sin fulla potential: "Vi vill hjälpa människor att må bättre, känna glädje och hitta inspiration", säger Margareta Karlsson.

Sätten de hjälper människor på skiljer sig något åt men de alla möts i tron på behandling av både kropp och själ, alternativa lösningar och att det finns mer i världen än det vi ser.

– Jag är utbildad massageterapeut och beteendevetare och kan bland annat erbjuda massageterapi, healing, livscoachning och medial vägledning. Min populäraste tjänst, den jag blir mest inbokad för, är healing-massage, säger Monica Petersson.

Vad är skillnaden att komma till dig på en healing-massage och att gå på en "klassisk massage"?

– Jag ser det som att vi inte bara är en kropp utan ett system. I healing-massagen jobbar jag mycket med energier och både med kundens kropp och själ och lyssnar in till vad kunden behöver. Man skulle kunna beskriva mig som ett förstoringsglas som tonar in på kunden. Vissa kunder tackar ju nej och säger "jag är inte intresserad av de här andliga bitarna" och då lyssnar jag såklart på det och utgår från kundens önskemål, säger Monica Petersson.

Hanna Gometz från Västervik är bland annat utbildad KBT-terapeut, undersköterska, bonitolog (naturläkare) och själavårdare:

– Jag växte upp med en tanke om att alla kände av änglar men insåg ju sen att så inte var fallet. Men till mig kan i alla fall människor som vill lära sig mer om sina änglar komma. Jag kanaliserar även meddelanden från andevärlden, erbjuder själavårdande samtal och samtal till dom som är nya i sin andlighet eller bara nyfikna på att veta mer. Jag är också väldigt intresserad av örter och naturmedicin och gör till exempel egna krämer, massageoljor och salvor, säger Hanna Gometz.

– Naturmedicin är vi alla intresserade av här. Idag äter ju vi människor så mycket mediciner och vissa som kommer till oss äter mediciner som dom inte mår bra av. Då kan vi med hjälp av muskeltestning, när vi känner på en av kroppens leder, se om medicinen är bra för dom eller inte, säger Margareta Karlsson.

Ser ni några risker med att ifrågasätta människors medicinering på det sättet?

– Vårt arbete styrs av flera lagar och vi pratar ju aldrig emot läkare eller rekommenderar någon att avstå från mediciner eller så. Vi kan däremot informera om alternativ, stötta och be personen att tala med sin läkare, säger Monica Petersson.

Hur ser er marknad ut, vilka människor är det som kommer till er?

– Våra kunder är väldigt olika, i olika åldrar och med olika bakgrunder men de allra flesta är kvinnor. De få män som kommer vill oftast bara ha en vanlig massage, berättar Monica Petersson.

Finns det några personer som ni inte tror skulle må bra av era tjänster?

– Nej, inte generellt sådär men det är klart att jag i ett samtal med en kund kan höra att den efterfrågar saker eller behandlingar som jag av olika anledningar inte kan erbjuda och då förklarar jag ju det och lotsar den vidare till det ställe där jag tror att den får den vård den behöver, säger Monica Petersson.

Så vad kan kunderna förvänta sig till hösten?

– Utöver våra egna tjänster så tänker vi att vi kan vara en samlingsplats för glädje och gemenskap och erbjuda spakvällar, infokvällar och kurser, säger Margareta Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!