Triss i nyfödda dvÀrggetter pÄ gÄrden

Det har blivit tillökning i Erica Klingstedts och Linda Carlssons familj pÄ gÄrden utanför Vimmerby. I trÀdgÄrden studsar nÀmligen tre stycken tio dagar gamla dvÀrggetter omkring.

Foto:

Vimmerby2019-04-15 20:08

Det Àr tur att Erica och Linda bor en bit frÄn landsvÀgen. Annars hade kanske bilisterna kört i diket nÀr de hade fÄtt syn pÄ de nyfödda dvÀrggetterna som far runt i trÀdgÄrden.

Getsystrarna Eva-Lena och Atefeh betÀcktes samma dag av en bock som Erica och Linda hyrde.

– Han kom hit 2 november. Vi tĂ€nkte att det var lagom att ha honom fram till nyĂ„rshelgen, sĂ„ skulle de hinna gĂ„ igenom tre brunstperioder. Men med tanke pĂ„ att de tre killingarna samtliga Ă€r födda 2 april fixade han det direkt (getter gĂ„r drĂ€ktiga i fem mĂ„nader), berĂ€ttar Erica Klingstedt.

NÀr Linda och Erica kom ut i ladugÄrden morgonen den 2 april hade Eva-Lena skött allt sjÀlv och fött sin Fluffy pÄ natten. Erica hann sedan lagom till jobbet nÀr Linda ringde och sa att hon var tvungen att komma hem för Àven Atefeh hade börjat krysta.

– Vi hade inte en aning om att det skulle bli tvillingar, och det var lite kĂ€mpigt för en av dem men till slut gick det bra för bĂ„de Noomi och Felix, sĂ€ger Erica.

De tre killingarna, som Àr ett par decimeter höga, har döpts av Lindas son Edgar, 6 Är.

NÀr vi var och besökte gÀnget hemma pÄ VideslÀttshagen pÄ fredagen var det ett synnerligen piggt tvillingpar som röjde loss med sin kusin.

– De Ă€r som hundar. De springer lösa hĂ€r i trĂ€dgĂ„rden, och att bara sitta och titta pĂ„ dem kan nog vara det mest rogivande som finns.

Vad kommer hÀnda med dem nu?

– Vi kommer inte kunna slĂ€ppa nĂ„gon av dem. De blir kvar hĂ€r allihop, sĂ€ger Erica och skrattar.

Tvillingarna Felix och Noomi tillsammans med kusinen Fluffy - alla tre födda samma dag.
Tvillingarna Felix och Noomi tillsammans med kusinen Fluffy - alla tre födda samma dag.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om