Trivs på husfabriken

21-åriga Emelie Fridh sätter foder runt fönster och dörrar på Skanskas husfabrik i Gullringen. Och stortrivs. - Jag har hittat rätt. Det här jobbet passar mig perfekt. Men sannolikheten att hon hittat just till Skanska utan lärlingsutbildningen är minimal.

Vimmerby2008-03-11 07:32

Att matcha arbetskraft med arbetsmarknadens behov är inte alltid helt enkelt. Men på Skanska i Gullringen har pusselbitarna trillat på plats i den lärlingsutbildning som drog igång i höstas.
Projektet är frukten av en tankeverkstad som hölls i Vimmerby förra våren, där det bland annat diskuterades hur man bättre ska kunna matcha arbetssökandes kompetens med de behov företagen har när personal ska rekryteras.

Motiverade
Växande Skanska, som behövde anställa flera när företaget stod i startgroparna att införa två-skift, blev först ut. Vimmerby Lärcenter tillsammans med Vision Vimmerby, arbetsförmedlingen och Skanska fick 200 000 kronor från Nationellt centrum för flexibelt lärande för att driva projektet med utbildning med inriktning industriell husproduktion.
- Utbildningen är tre månader och var klar i januari. Nu har alla lärlingar fått tre månaders provanställning som vi är ganska säkra på kommer gå över i fasta jobb, säger projektledare Yvonne Berger från Vimmerby Lärcenter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om