Ägarna hoppas fortfarande kunna sälja anrika butiken

Önska-butiken i Vimmerby ligger fortfarande ute till försäljning och trots många, enligt ägaren, kapabla intressenter har man ännu inte lyckats få affären att gå i lås.

"Den är fortfarande till salu och tanken är att vi ska försöka så långt vi kan", säger Hans-Lennart Svahn.

"Den är fortfarande till salu och tanken är att vi ska försöka så långt vi kan", säger Hans-Lennart Svahn.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-10-01 20:00

"Det fungerar inte alls", svarar Hans-Lennart Svahn på frågan om hur man ligger till med försäljningen av Önska-butiken i hörnet av torget i Vimmerby. Butiken, som är en av stadens äldsta, las ut till försäljning i maj förra året.

– Bankerna säger ifrån. De kräver för stor kontantinsats så det har inte varit någon som kunnat köpa, säger Hans-Lennart Svahn som driver butiken tillsammans med sin hustru Kajsa Svahn.

Med undantag för en paus under julhandeln har butiken legat ut till försäljningen hela tiden och ända sedan starten har det funnits flera olika intressenter.

– Vi har haft många jättebra intressenter som mycket väl varit kapabla att ta över detta, men de kan inte gå in med en så hög kontantinsats som krävs, säger Hans-Lennart Svahn.

undefined
Hans-Lennart och Kajsa Svahn har drivit butiken i 40-talet år.

Hans-Lennart tog tillsammans Kajsa över butiken efter sina föräldrar som drivit den sen 1937. Anledningen till att man vill sälja är att båda vill dra sig tillbaka efter att ha jobbat i butiken i ett 40-tal år. Trots att det verkar dra ut på tiden är försäljningen fortfarande aktuell.

– Den är fortfarande till salu och tanken är att vi ska försöka så långt vi kan, säger Hans-Lennart Svahn.

Vad skulle krävas för att få den såld, tror du?

– Jag tror att det som krävs är att flera går ihop och köper tillsammans. I och med att kontantinsatsen i procent är väldigt hög är den också betydligt billigare nu än vad vi begärde från början, säger Hans-Lennart Svahn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!