Vimmerbys nöjesliv tar inte ut segern i förskott

Den lokala nöjesbranschen har drabbats hårt av pandemin och trots att restriktionerna nu slopas är reaktionerna inte bara positiva

"Vi kan inte göra annat än att öppna nu. Jag tror personligen att konserterna kommer att gå bra men sen kanske dansarna inte kommer att våga än. Vi hoppas bara att det här ska hålla i sig nu.", säger Lena Josefsson på Pumpen i Södra Vi.

"Vi kan inte göra annat än att öppna nu. Jag tror personligen att konserterna kommer att gå bra men sen kanske dansarna inte kommer att våga än. Vi hoppas bara att det här ska hålla i sig nu.", säger Lena Josefsson på Pumpen i Södra Vi.

Foto: Marita Andersson

Vimmerby2022-02-05 12:00

Christopher Novratidis, som driver nattklubben Kharma, gav inte ifrån sig något glädjevrål när beskedet kom.

– Hur många gånger har de ändrat restriktionerna? Man är ganska trött på det här och undrar hur länge det kommer att hålla i sig. Visst är man glad att få komma igång igen men jag tar inte ut någonting i förskott, säger han.

Den 9 februari drar nattklubben igång sin vanliga verksamhet och ägaren hoppas att inga fler restriktioner kommer.

– De här åren har tagit väldigt hårt, framförallt psykiskt. Stänga och öppna, boka och boka av och fixa personal med några dagars framförhållning. Lusten försvinner sakta när det är så här, säger Christopher Novratidis.

undefined
Christopher Novratidis är kritisk till att restriktioner kommit och gått, ibland med väldigt kort framförhållning. Han är glad att kunna öppna Kharma igen, men frågar sig hur länge det faktiskt kommer att hålla i sig.

På Pumpen i Södra Vi kommer man att köra igång sitt vanliga program från och med 26 februari.

– Vi har följt restriktionerna när vi fått stänga och införa covidpass, så nu följer vi dem i det att vi kan öppna, säger Lena Josefsson, en av arrangörerna på Pumpen.

Är ni oroliga för att restriktionerna ska komma tillbaka? 

– Vi kan inte göra annat än att öppna nu. Jag tror personligen att konserterna kommer att gå bra men sen kanske dansarna inte kommer att våga än. Vi hoppas bara att det här ska hålla i sig nu.

Enligt Anneli Rimås, vice vd på Björkbackens karaktärshotell, var beskedet en lättnad för både dem och många andra företagare men inte heller hon tar ut någonting i förskott. 

– Vi kommer ju inte möblera om i restaurangen och trycka ihop borden det första vi gör, om man säger så, säger hon.

undefined
Anneli Rimås, vice vd på Björkbackens karaktärshotell, menar att det kommer att bli lättare att arrangera event utan vaccinpass och restriktioner, och att det är en lättnad. Samtidigt måste man fortsätta vara försiktig och hålla koll på smittspridningen, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!