Trots osäkerheten - ALV letar folk för nästa säsong

Trots att årets säsong blev rekordkort för Astrid Lindgrens Värld så har man redan nu börjat förbereda sig för nästa års säsong som är planerad att börja i maj.

Enligt Lena Möller är det helt normalt att man påbörjar rekryteringen för teateravdelningen redan nu.

Enligt Lena Möller är det helt normalt att man påbörjar rekryteringen för teateravdelningen redan nu.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2020-07-31 14:00

För drygt två veckor sedan publicerades jobbannonser i arbetsförmedlingens platsbank, där parken eftersöker skådespelare, musiker, ljudtekniker, scentekniker och skräddare för 2021 säsong. 

– Det är teateravdelningen och de ligger ute med det för att de har ju audition redan i oktober-november. De behöver ha den framförhållningen för att hinna med helt enkelt, säger Lena Möller, marknads- och försäljningschef på Astrid Lindgrens Värld. 

Den osäkra tiden på grund av corona speglar sig i jobbannonserna där det bland annat står: "I dagsläget kan vi inte veta hur framtiden ser ut, på grund av den rådande pandemin (Covid-19) och de följder som den har medfört för företaget. Vi kan därför inte garantera att vi kommer att genomföra en audition, eller anställa nya skådespelare inför 2021 år säsong."

– Vi jobbar för och hoppas och tror att vi får ha öppet nästa år, säger Lena Möller. 

Öppningsdatumet för nästa år är satt till den 12 maj. 

– Det hade vi satt sedan tidigare, vi jobbar alltid med ett par år framåt, säger hon.

Fram tills dess kommer parken att fortsätta vara stängd, det blir inget höstlovsöppet.

– De indikationer som vi får från myndigheterna så är det ju inte att de ser någon lättnad under hösten. Då sa vi att det blir för stor apparat för oss att dra igång för höstlovsöppet, så då tog vi beslutet att då stänger vi helt för året, avslutar Lena Möller. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!