Trötta på fasadrenovering

Fasadrenoveringen resulterade i en förlorad sommar. Lovisa Ingvarsson säger att hon förlorat minst 50 procent i omsättning i sitt café. Carita Thörn, som driver butik strax intill, har tappat några tusenlappar om dagen. Stefan Stridell, som öppnade sin butik ungefär samtidigt som byggställningarna på Storgatan kom upp - han har inget att jämföra med. - Men det är klart att det inte är så många som hittar till oss när det ser ut så här.

Vimmerby2011-09-28 06:12


I flera år har fasaden på fastigheten på Storgatan varit i behov av renovering och när byggställningarna kom upp i maj hoppades Lovisa Ingvarsson, som driver Café 48 i huset, att det skulle gå undan.
- Det var välbehövligt och självklart har man full förståelse för att något måste göras - folk riskerade ju att få puts i huvudet när de gick förbi. Men eftersom jag brukar ha uteservering ut mot Storgatan på sommaren var jag ju mån om att arbetet skulle bli klart i tid.
Och det skulle det bli. Senast 1 juli skulle byggställningarna vara borta, fick hon besked om.

Veckor blev månader
Men någon uteservering mot Storgatan har knappast varit aktuell för Lovisa Ingvarsson den gångna sommaren. Och byggställningarna är kvar.
- Vi har levt i en byggarbetsplats och det har bara rullat på. Man får ju vara glad att stammisarna fortsatt att komma, men några turister har ju inte hittat in bakom ställningarna och bråten.
Närmsta granne är Stefan Stridell, som tillsammans med Henrik Lindberg öppnade spelbutiken Games N Stuff i slutet av maj.
- Det har ju inte underlättat för oss, precis. Vi har ingenting att jämföra med, men när kunder går ända bort till Källängsparken när de fått en vägbeskrivning till oss kan man ju förstå att folk helt enkelt inte hittar hit.

"Salig soppa"
Diplomgruppen AB är det senaste företaget som varit på plats och arbetat med fastigheten på Storgatan. De anlitades för att putsa fasaden och Jörgen Karlsson menar att olika faktorer har gjort att arbetet blev flera månader försenat.
- Jag har aldrig lovat att vi ska vara klara i juli. Jobbet skulle varit igång månadsskiftet mars-april men vi kom igång månadsskiftet juli-augusti. I juli säger fastighetsägaren att fönstren är försenade, säger Jörgen Karlsson.
Därutöver var byggställningen tvungen att byggas om vilket också drog ut på tiden, samt att kulören som skulle användas till fastigheten blev fel, berättar Jörgen Karlsson.
- När vi upptäckte att det var fel kulör skickades den i väg på analys. Det tog en månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om